Alteration to kitchen and bathroom, Arbon (TG)

The house built in bungalow-style with an interior design and room layout from the nineteen seventies was no longer in line with modern aspirations. The objective was to create, physically and visually, a flowing transition from the kitchen to the living and dining areas, generating a new feeling of spaciousness.


Construction process

The conversion took place in two stages. Firstly, the kitchen was opened to the living area and an economical wood-burning stove was installed instead of the oversized fireplace. In the second phase, the bathrooms were replaced.


After the alteration

The new use of space and the appliances allow for an efficient workflow within the kitchen. Although small, the bathroom appears bright and spacious, mainly due to the new double-leaf glass door.


Information pertaining to the project

Replacing the outdated furnishings of the seventies means the rooms now appear inviting, fresh and spacious, without compromising the style of the original house.

Area of expertiseinterior architecture, conversion und renovation
Statusconcluded
Year2005 – 2006

Project for personal use